Båten sjøsettes for sesongen

12 juni 2019
Mathias Bjelland
Båten sjøsettes for sesongen

Klar til å transportere båten?

Båt er noe mange familier velger å investere sine penger i. Det er noe hele familien kan nyte sammen og kose seg med. Allikevel må det en del arbeid til, og her finner vi blant annet transportering av båten. Kanskje er din båtforhandler generøse nok til å transportere båten ned til kaia for deg, men hva skal du gjøre fremover?

Naturligvis kan du gjøre jobben selv om båten er av en liten størrelse, men selv da kan det være risikofylt. En båt trenger tross alt ikke mer enn en liten ripe før den lekker, og det kan fort bli en dyr affære å betale for. Derfor anbefales det, nærmest utelukkende, å velge en profesjonell aktør for å hjelpe deg med å transportere din båt, spesielt når det kommer til båt sjøsetting!

Båt sjøsetting – årets viktigste begivenhet!

Allerede i Mars, og noen år i Februar til og med, så kan vi se folk som sjøsetter sin båt. Det er fordi været er friskmeldt til den grad at havet nok ikke fryser til igjen. Allikevel er sannsynlighetene store for at været ikke blir fint igjen før om mange uker, men båtfolket er fortsatt ivrige på en tidlig båt sjøsetting som gjør båten klar til sommersesongen slik at de kan nyte den til det fulle. 

Det er jo tross alt sånn at finværet i Norge ofte kan komme så tidlig som i påsken, og da hjelper det fint lite å være på land og ikke igangsette båt sjøsetting før alle andre gjør det. Da kan du fort måtte stå i køen i flere uker og vente på å finne en tid som passer for deg og din bistand i sjøsettingen. 

Nyt den tiden som er

En tidlig båt sjøsetting lar deg nyte den tiden som er. Selv om du skulle booke båt sjøsetting for Juni måned flere måneder i forveien, så kan det fort hende at majoriteten av sommeren lander i April og Mai. Du vet aldri i Norge!

Flere nyheter