Få et helt nytt smil

05 desember 2022
Maria Laugesen

editorial

Skjeve tenner er en helt vanlig ting å ha, både for barn og voksne. Noen aksepterer det fint og ser det som sjarmerende, mens andre sliter – kanskje både med det kosmetiske og med det funksjonelle i et skjevt bit. Men hva kan du gjøre hvis du vil endre på det?

Hvordan rette skjeve tenner?

Det finnes mange grader av skjeve tenner, og hos de fleste finnes «problemet» allerede når de er barn. Det er dog ikke alltid at det blir rettet hos skoletannpleien, og derfor går mange inn i voksenlivet med skjeve tenner. For noen kan dette være et problem, og er du en av de personer som sliter med skjeve tenner, da kan du heldigvis gjøre noe med det.

Det finnes nemlig løsninger som kan anvendes uansett hvor lenge du har hatt skjeve tenner. Denne løsningen kalles tannregulering, og dette handler om sakte og gradvist å justere tennene til den riktige posisjonen. Dette kan være på grunn av under- eller overbitt, kryssbitt, skjeve tenner, mellomrom mellom tennene osv.

Selvom mange kanskje henvender seg på grunn av det kosmetiske, så kan det faktisk også bidra til en bedre tannhelse å få rettet skjeve tenner. Og derfor er det verdt å vurdere om det kanskje også er en god investering for deg.
 
usynlig tannregulering

En usynlig løsning

Det har skjedd utrolig mye innen tannregulering gjennom årene, og den teknologiske utviklingen har medført at det i dag finnes smertefri og diskrete løsninger til tannregulering – også for voksne. Det finnes flere måter å utføre usynlig tannregulering på, som betyr at du ikke må ha metall eller annet sittende på tennene.
 
Usynlig tannregulering er en populær løsning, og du kan ta en snakk med en tannlege for å bli klokere på hvordan det kan fungere for deg. Da kan du høre mer om dine individuelle muligheter.

Flere nyheter