Grønne planter hele året

07 desember 2021
Maria Laugesen

editorial

Vi kjenner alle problemet med at planter ikke trives så bra i huset eller leiligheten på vinteren når det er mørkt og kaldt. Problemet er at de ikke får nok lys, noe som er nødvendig for deres vekst og trivsel. Men visste du, at du kan skape det nødvendige lyset likevel?

Gi lys til plantene

Grønne planter er utrolig flotte i hjemmet, og så bidrar de samtidig til et sunnere og bedre inneklima. Men hvis man står med planter hver vinter som ikke trives og som går ut, da er det ikke fristende å fylle opp hjemmet med natur.

På vinteren må man ofte flytte rundt plantene hele tiden for at de får litt lys i vinduet, og dette er både tidskrevende og ikke spesielt effektivt. I stedet kan du investere i et vekstlys som sikrer at plantene dine alltid får nok lys – uansett hvordan det ser ut utendørs. 

image

Et vekstlys plasseres over plantene og gir de lysstråler, som plantene kan utnytte til fotosyntese og vekst. Det betyr at de kan trives og vokse på vinteren, sånn at de bevarer deres flotte grønne utseende hele året. Og så kan de plasseres presis der du vil i hjemmet.

Holdbare LED-lys

Vekstlys fungerer optimalt med LED-lys, fordi det er en veldig smart lyskilde som både holder lenger og utnytter energien bedre. Slik kan du med god samvittighet ha på lyset hele vinteren for å gi energi til plantene, uten at du får et alt for høyt strømforbruk.

LED-lyskilder har en utrolig lang holdbarhet, og derfor går det lang tid før du må tenke på å skifte ut lyskilden. Det er enklere og mindre tidskrevende for deg, og samtidig bidrar LED til at du får et mindre strømforbruk – noe som er positivt både for din egen økonomi, men ikke minst også for miljøet.

Flere nyheter