Kort hår er inn, men ikke hårtap!

10 desember 2019
Mathias Bjelland
Kort hår er inn, men ikke hårtap!

Hårtap under lupen – Hva er det egentlig?

Hårtap er et veldig hyppig forekommende fenomen som vi alle er kjent med. Det er noe som mest berører menn, og millioner rundt om i verden påvirkes av det på et tidspunkt i livet. Det kommer i mange former og grader, og mange virksomheter er startet spesielt for å løse problemet med håravfallsproblemer. Naturen til hver type hårtap og løsningene deres er forskjellige og unike.

Den vanligste formen for hårtap er skallethet av menn. Det er her hårdekningen på et manns hode begynner å avta, starter først rett over pannen og går sakte lenger bakover hodebunnen. Dette begynner normalt å skje i løpet av en manns trettiår og utvikler seg i ulik grad etter hvert som menn blir eldre. Den mest populære løsningen på dette problemet er å bruke en hårbit av noe slag.

Hår er en naturlig del av utseendet til ethvert menneske i Norge

For mildere tilfeller av hårtap, anbefales det at du bare får en delvis hårbit. Det bør være nok til å dekke området med tap av hårdekning. I mer avanserte tilfeller av hårtap, ville en full parykk være fornuftig. Noen mennesker opplever mer uvanlige tilfeller av hårtap, noen ganger har det begynt så tidlig som i slutten av tenårene eller til og med opplever hårtap i form av lapper. I tilfeller som disse risikerer noen menn den reelle risikoen for å utvikle psykiske lidelser.

Mange menn, spesielt de som opplever uvanlige former for hårtap. Mange av disse mennene ser på seg selv som mindre menn på grunn av hårtapet. Dette er mer et samfunnsproblem på grunn av samfunnets vekt på å ha et fullt hode hår. Det kan være på tide at samfunnet bryr seg mindre om utseende og mer om psykologisk velvære for alle, både menn og kvinner.

Flere nyheter