Laserhårfjerning: Hvordan det fungerer og hva du kan forvente

25 april 2023
Eivind Øi

editorial

Laserhårfjerning er en av de mest effektive metodene for å fjerne uønsket hår fra kroppen. Det er en ikke-invasiv behandling som kan gi langvarige eller permanente resultater. Men hvordan fungerer det egentlig, og hva kan du forvente når du velger denne metoden for hårfjerning? I denne artikkelen vil vi se nærmere på laserhårfjerning, hvordan det fungerer, og hva du kan forvente av behandlingen.

Hvordan fungerer laserhårfjerning?

Laser hårfjerning fungerer ved å bruke en intens lysstråle for å varme opp hårsekkene og ødelegge dem. Dette gjøres ved å målrette laserlyset mot pigmentet i hårsekkene, som absorberer varmen og ødelegges.

Fordi laserbehandlingen målretter seg mot pigmentet i hårsekkene, er det ofte mest effektivt på mørkere hår og lysere hud. Laserbehandling kan også være mulig på personer med mørkere hudfarge, men da må man bruke en spesiell type laser som kan målrette melanin uten å skade huden.

Hårfjerning

Hva kan du forvente under behandlingen?

Før behandlingen starter, vil hudpleieren eller laserterapeuten sjekke at du ikke har noen hudtilstander eller andre helseproblemer som kan påvirke behandlingen. Du vil også få informasjon om hvordan du skal forberede deg før behandlingen, for eksempel å unngå soling og voksing i området som skal behandles.

Under behandlingen vil laserterapeuten bruke en håndholdt enhet som sender ut laserlys. Du vil få på deg beskyttelsesbriller for å beskytte øynene dine fra laserlyset. Du kan føle litt ubehag eller smerte under behandlingen, som kan føles som en sterk varme eller et lett stikk.

Antallet behandlinger som kreves, vil variere fra person til person avhengig av hårveksten og området som skal behandles. Vanligvis krever man mellom 6-8 behandlinger med en måneds mellomrom for de beste resultatene.

Hva kan du forvente etter behandlingen?

Etter behandlingen kan du oppleve rødhet og irritasjon i huden, men dette går vanligvis over i løpet av noen timer til noen få dager. Du bør også unngå soling og aktiviteter som kan irritere huden i området som er behandlet.

Laserhårfjerning kan gi langvarige eller permanente resultater, men det er viktig å være klar over at resultatene kan variere avhengig av hårvekst og hudtype. Det er også mulig at noen hårsekker kan vokse tilbake over tid, og at vedlikeholdsbehandlinger kan være nødvendig for å opprettholde resultatene.

Flere nyheter