Lek med fargede akrylplater

25 januar 2021
admin

Akryl er et materiale som er utrolig allsidig og kan brukes til mange forskjellige ting innenfor mange forskjellige bransjer. Det har et annet navn også, som kanskje er litt mer kjent til og med, nemlig PLEXIGLAS. Det går under det navnet også fordi det ofte brukes som erstatning for glass, der man bruker akrylplater i stedet for glass.

Akrylplater har mange fordeler når man sammenligner det med glass. Ikke bare er det utrolig mye sterkere i forhold til at det ikke blir ødelagt like fort, men det veier også nesten ingenting sammenlignet med glass. Det veier en tredjedel så mye som glass og er tre ganger så slagfast som glass.

Det er et skikkelig spennende materiale som brukes til mange ting – det kan til og med være skuddsikkert og det kan brukes til å avskjerme lyd. Det brukes for eksempel til skilt, vinduer i fly, lampeglass, billykter og mange andre ting. Ofte kan man bli usikker på om det er glass eller akryl som har blir brukt fordi det ligner så mye på hverandre.

Et stort utvalg av flotte farger

Akryl er laget av PMMA og er som beskrevet over både lett og sterkt samtidig. Det er naturlig UV-stabilt, noe som gjør at det ikke gulner og derfor er det mange som velger akrylplater når de skal bygge ute, for da slipper man å tenke på nettopp det.

Men platene finnes også i utrolig mange flotte farger og det er bare fantasien som setter stopper for hva du kan få til med den typen akrylplater du ønsker deg. For hvem sier at du skal velge klare plater? Tenk bare å bruke grønne plater til noe i hagen? Kjæresten min og jeg skal renovere noen ting i hagen og har snakket om å gjøre nettopp det valget. Det vil gi en skikkelig fint resultat tror jeg.

 

Flere nyheter