Derfor bør du trimme hjernen hver dag

31 august 2021
Johanne Larsen

Det er mange gode grunner til å trimme hjernen, og det er faktisk noe du med fordel kan gjøre hver eneste dag. Men hvorfor det? Det skal vi se litt nærmere på her, og samtidig også se på smarte måter du kan trimme hjernen på og få en sunnere hjerne. 

Gi hjernen en utfordring

Hjernetrim handler ikke nødvendigvis om noe fysisk, men om noe psykisk. Det handler først og fremst om å gi hjernen en utfordring. Det er nemlig sånn at hjernen vår fungerer litt som en muskel – den blir slapp hvis den ikke blir stimulert og trent. Derfor er det viktig å sørge for at man gir hjernen den trimmen den trenger, og får de utfordringene som skal til for at den kan vedlikeholdes og utvikle seg. Det kan man gjøre på mange måter. Det er dog sånn at når vi tenker i de samme vante mønstre hele tiden, ja, da danner ikke hjernen i like stor grad nye nervebaner, og det er det som gjør at hjernen får noe å bryne seg på. Derfor er det rett og slett sunt å gjøre noe som er utfordrende, og mange former for hjernetrim er rett og slett designet spesielt til dette formålet. 

Har du prøvd å løse en rubiks kube? 

Det kan for eksempel være å løse en rubiks kube. Dette er kanskje et av de ypperste eksemplene vi har på hjernetrim, og det er noe som er en real utfordring for de fleste. Du kan heldigvis lære deg å løse en Rubiks kube og kjøpe Rubiks kube på nett på mastercubestore. Når du har en rubikbskube, kan du ta med deg hjernetrimmen overalt, og øve hvor som helst og når som helst, helt uten problemer. Dermed kan du enkelt holde hjernen i gang og gi den den trimmen den fortjener. 

Flere nyheter