Få nytt hundebur til din bil

31 august 2021
Maria Laugesen

Det er flere ting du må tenke på å ha i orden før du får hund, og det gjelder blant annet utstyr til hunden din. Her må du tenke over hvilke behov du egentlig har, og derfor hvilket utstyr du og hunden din har behov for.

Bilturer med hund

I Norge har vi ofte behov for å kunne ha med hunden i bilen. Det er blant annet hvis du vil ha den med på helgetur eller når du skal besøke venner som bor litt unna, men også hvis du skal en tur i skogen eller lignende med hunden. Derfor er det et krav for de fleste at de kan transportere hunden i bilen på en trygg og enkel måte.

Her er et hundebur en nødvendighet for å leve opp til de krav som finnes i Norge, og for at både du og hunden kommer trygt frem. Det gir nemlig både deg og hunden ro når dere kjører bil, og samtidig sørger det for at hunden er ordentlig sikret på hele turen. Skjer det for eksempel en hard oppbremsing, da er du sikker på at hunden ikke kommer til skade.

Samtidig er det en praktisk løsning, fordi hunden ikke kan få tak i andre ting inni bilen, så du har styr på den under hele bilturen.

Finn det riktige hundeburet

Et hundebur til bil må overordnet sett passe til to ting: bilen og hunden. Størrelse og form må selvfølgelig passe inn i bilen, og samtidig må størrelsen passe for hunden din.

En tommelfingerregel er at buret gjerne kan være mindre enn du tror. De fleste hunder trenger ikke så mye plass, og faktisk er mange hunder mer rolige med mindre plass rundt seg så de kan få en koselig hulestemning i buret. Det gir større ro og komfort for hunden din.

Flere nyheter