Rammer for lån uten sikkerhet?

29 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Lån på nettet eksisterer i en så stor grad at det kan være vanskelig å vite hva de forskjellige lånetypene innebærer og hva man skal tenke på. Du kommer garantert til å støte inn i begrepet ‘lån uten sikkerhet’, og derfor skal vi se litt nærmere her på hva rammene er for denne typen lån. Det er kanskje ikke så komplisert som du tror. 

Hva er lån uten sikkerhet? 

Det er kanskje lett å tenke når man leser ordet ‘sikkerhet’ og ‘lån’ sammen, at det handler om hvor trygt det eventuelt er å låne penger. Det er dog ikke derfor det heter lån uten sikkerhet, det handler nemlig ikke om din sikkerhet – men om bankens! Det kan være en overraskelse for mange. Det er nemlig sånn at det er en viss sikkerhet involvert for banken i å låne bort penger, og for å sikre seg at de kan få tilbake pengene sine selv hvis du mot all formodning ikke skulle betale tilbake etter avtalen. Det kan de gjøre ved å kreve en eller annen form for sikkerhet for lånet, altså i form av verdigjenstander eller lignende, eiendom er svært vanlig. Da kan banken føle seg tryggere. 

lån

Når man ser på lån på nettet, ser man derimot at det er snakk om lån uten sikkerhet. Ergo skal man ikke stille sikkerhet for lånesummen. Men da er det også mer risikabelt for banken eller lånestedet, og de blir nødt til å sikre seg på andre måter, som regel gjennom litt høyere gebyrer eller renter.

Det er lurt å sammenligne flere lån uten sikkerhet, så du kan se rammene og vilkårene for lånet. På Swiftbanker.no kan du sammenligne flere lån og flere typer lån, og se låneeksempler så du kan finne ut hva som er forskjellen (og likhetene) mellom de forskjellige. Det kan gjøre det litt enklere å navigere i.

Flere nyheter