Plakater kan fremme budskapene vi sitter inne med

17 juli 2019
Mathias Bjelland
Plakater kan fremme budskapene vi sitter inne med

Slik blir du en politisk aktivist

For mange er det viktig at rettferdigheten seirer, og de kjemper ofte for de svakerestilte i samfunnet. Vi husker nok alle gutta som hadde plakater med Che Guevara på veggen. Eller hva med de som gikk i demonstrasjoner i gatene? Uansett hvor helhjerta folk var, så hadde vi ikke hatt de rettighetene vi har i dag uten denne innsatsen.

Noe så enkelt som stemmerett for kvinner skal en tross alt ikke mer enn et par århundrer tilbake for å se at en ikke hadde. Det samme gjelder Apartheid i Sør-Afrika, og rasismen som raste over USA på 50-tallet. I det hele tatt trengte vi den gang mange politiske aktivister. Men selv i dag trenger vi gutta med plakater og tøffingene ute i gatene!

Bli med på å endre verden

Det finnes fortsatt utallige regimer der ute som må nedbekjempes med sterke krefter. Om du er en av gutta som virkelig vil bidra, så kan du hype deg selv opp med noen plakater på veggen hjemme. Du kan, når du er modig nok, også melde deg inn i en politisk eller ideell organisasjon.

Kanskje er en organisasjon som Amnesty, Røde Kors, eller lignende enklest for deg som akkurat begynner. Her markeres ikke synspunktene av politikk, men heller menneskerettigheter og det enkle konseptet å hjelpe andre. Og alt startet med noen flotte plakater hjemme på gutterommet!

Du kan utgjøre en forskjell

Når du jobber med politisk aktivisme, så vil du utvilsomt møte på veggen innimellom og tenke: hvorfor er jeg med på dette? Grunnen er egentlig ganske enkel – du vil hjelpe noen som ikke har de rettighetene de fortjener. Om du tar et steg ut mot å hjelpe andre, inspirert av plakater på veggen hjemme, så kan du også utgjøre en forskjell med din politiske aktivisme!

Flere nyheter